Medlemsbrev

Medlemsbrev – det sista innan Årsmöte i Skellefteå
Styrelsen träffades på Stockholm stadsmissions ungdomsmottagning förra veckan. Tack så mycket för att vi fick komma! Vi är otroligt imponerade av era fina lokaler och mängden volontärer som tar emot ungdomar för samtal!
Otroligt mycket frågor finns det runt dom 130 miljonerna som regeringen satsat på att förstärka arbete med att motverka psykisk ohälsa på landets ungdomsmottagningar. En del mottagningar i landet har startat med olika saker andra har inte riktigt koll på om vart pengarna finns. SKL håller på att kartlägga hur organisationen ser ut runt ungdomsmottagningarna i varje län. FSUM har varit med och föreslaget hur pengarna ska redovisas och vad man ska titta på inför framtiden om det kommer mer pengar.
Vi i styrelsen håller på att titta på en distans utbildning i sexologi – finansiering av SKL pengar hoppas vi. Fox Foxhage är den som leder arbetet.
Umo och representanter från FSUM: Carolin, Eva Wendt, Catharina och Karin har jobbat med en förstudie för att ta fram hur behovet av information ser ut och hur det ska kommuniceras om ungdomsmottagningar för nya svenska ungdomar. Regeringen beslutade förra veckan att projektet ska få 4.5 miljoner för att jobba vidare med att ta fram YOUMO. Det är en ny app och webb sida med information på 5 språk. SÅ GRYMT KUL!
Informationsgruppen som vi har startat har lite dåligt med representation utifrån landet. Någon mer som vill vara med? Nästa träff är 11 maj på Järva Ungdomsmottagning – hör av dej till Catharina i styrelsen om du vill vara med. catharina.lundgren.idh@sollentuna.se
Nu är det dags för Årsmöte och FSUM konferens – håll utkik efter handlingar som kommer via mejl. Det är nästan 400 personer anmälda till konferensen – men det finns platser kvar – så anmäl dej och kom!
www.umkonferensen2016.se
Det är även dags att gå in och rösta fram Årets Galnaste, Nytänk, mottagning och FSUM pris på konferensens hemsida – glöm inte det!
Allt för denna gång – hoppas vi ses i Skellefteå!
Timmy Leijen, Ordförande