Medlemsbrev nr2/2013

Medlemsbrev nr 2/2013
Hej alla medlemmar och ungdomsmottagare!
Vi har haft vårt andra möte för hösten, denna gång på Stockholms skolors UM. TACK så mycket för lån av lokaler och ert värdskap!
Här kommer lite om konferensen den 2-4 april 2014 i Stockholm:
Vi har fått en del förfrågningar om att ”är det inte en FSUM-konferens, det ser man inte på hemsidan?” och liknande frågor.
JO, DET ÄR EN FSUM-KONFERENS!
På hemsidan är det svårt att se det rent grafiskt och hur SKUM får presentera saker där är omgivet av riktlinjer från Stockholms stad. SKUM är bunden till att följa deras grafiska profil och offentliga upphandling bland annat. Det gör att det kan ge känslan av att det är vilken konferens som helst.
Vi är övertygade om att när ni kommer dit kommer ni känna igen er i mycket. Vi hoppas och förstår också att SKUM kommer att överraska med en massa nyheter – så se till att komma!
Hotellpaket har också varit en fråga som har varit svår att lösa. Detta gör att varje deltagare får söka sitt eget boende. På hemsidan finns en länk till ”Visit Stockholm” med bra tips på boende.
Man kan förstås (om man är stadd i kassa) bo på konferensanläggningen Waterfront som vi ska vara på . Bokning görs enklast via deras hemsida, www.radissonblu.se/waterfronthotel-stockholm, eller via telefon 020-238 238, 08-5050 6000 eller Scandic som kan vara behjälpliga, kontakt på www.scandichotels.com eller deras centrala bokning 08-517 517 00.
Kommer ni ihåg från Borlänge att vi har instiftat 3 nya kategorier för utmärkelser, utöver FSUM-priset?
Nu är det dags att nominera inför konferensen 2014. Det finns fyra klasser att nominera till:
Årets FSUM-pris
Årets Nytänk
Årets Galnaste
Årets Mottagning
Så tänk till och nominera i alla klasser. Berätta vem du vill nominera, motivera varför och berätta vem du är. Allt detta gör du på mail till mig på timmy.leijen@orebroll.se senast den 15 februari.
Medlemsregister
För att ni snabbt och säkert ska få info från oss i föreningen ber vi alla gå in och titta på adressregistret så ni har aktuella kontaktuppgifter som fungerar.
Vi arbetar med många frågor. För aktuell information gå in och läs protokoll från styrelsesammanträdena. Just nu jobbar vi på att uppdatera och göra ändringar i konferensmanualen – återkommer när det arbetet är färdigt.
Vi har fått påstötningar om att vi borde, på något smidigt sätt, kunna kommunicera med varandra mellan våra mottagningar. Maillista, chattforum på hemsidan, eller en sluten Facebookgrupp har diskuterats. Finns för- och nackdelar med alla förslagen. Styrelsen kom fram till att vi skulle vilja pröva en sluten grupp på Facebook. Till den skulle alla som arbetar på en UM vara välkommen att delta i. Det fungerar så att man på ett lätt sätt ber att få ansluta sig till gruppen – några administratörer tillåter det. Sedan är det bara att diskutera det man vill. Jag återkommer när sidan är uppbyggd och det är klart att börja.
Det var allt för nu – Styrelsen vill önska er alla en förväntansfull Advent!
Timmy Ordförande