Medlemsbrev Maj 2018

Snart konferens och årsmöte – ska bli jättekul att träffa alla i Sundsvall. Just nu slipar UM i Sundsvall på de sista detaljerna så vi ska få ett så bra program som möjligt!
Årsmöteshandlingar är på gång! Titta i era mejl – eventuellt den gemensamma för mottagningen. Skriv ut och ta med till årsmötet!
Vi har fått in nomineringar av personer och mottagningar till de olika kategorierna som vi ska utnämna i under konferensen. Nu är det bara att gå in och rösta på hemsidan för konferensen så vi får några vinnare. https://www.fknotify.com/umkonferensen2018/
Eva och Hans ligger i slutfasen med arbetet med riktlinjerna för hur en ungdomsmottagnigna kan jobba med ett första linje uppdrag vad gäller psykisk hälsa hos unga! Ska bli spännande att se det i tryck och göra det arbete framöver som krävs för att det kommer spridas och få bäring.
Styrelsen har också under året jobbat med en revison av handboken som snart är klar. Det borde hinna till tryckeriet så att ni kan få rykande färska exemplar på konferensen. Ni som inte kommer dit får höra av er till mej så skickar jag den och Riktlinjerna för arbete med första linjen till er såklart! Timmy.leijen@regionorebrolan.se
Vi kommer att summera det gångna året i vår verksamhetsuppföljning – årsmöteshandlingarna! Redan nu vill vi dock säga att det har varit ett fantastisk spännande år på olika sätt!
Arbetet med riktlinjer och handbok. För första gången i föreningens historia har vi haft möjlighet att ha 2 personer anställda för att göra arbete åt oss. Tack Till Eva Holmberg och Hans Landeström som lagt ner själ och hjärta i att få till ett bra resultat! Tack till den styrgrupp som stått till förfogande under det arbetets gång! Stort tack till VG regionen, Stockholms läns landsting, Uppsala läns landsting och Region Väster Norrland som bidrog ekonomiskt.
Jag tror att de flesta av oss som haft UM som arbetsplats ett tag känner att det har förändrats över tid – både vad vi gör och vad vi möter. Själv känner jag en stor tacksamhet över att arbetet inte står still utan ständigt behöver omprövas och utvecklas. Det är omöjligt att inte känna förväntan inför framtiden men väcker också rädsla då förändringar kan vara både bra och dåliga!
Men det är bara den som står still som inte kommer framåt!
Med det vill jag säga att vi måste försöka se möjligheten i all förändring som sker!

Ses förhoppningsvis i Sundsvall och det på det 30:de årsmötet i föreningens historia – det känns stort att få vara med om det!

Timmy Leijen
Ordförande