Medlemsbrev nr 4-2017

Medlemsbrev nr 4
Styrelsen har träffats för styrelsemöte i Stockholm. Vi fick vara på RFSU på medborgarplatsen där vi hade ett möte med RFSU och diskuterade vad vi skulle kunna göra ihop för att ungdomar ska ha det bättre. Frågor som är viktiga och på agendan är aborträtten, tillgång till fysiska ungdomsmottagningar, preventivmedelssubventionen med mera. Vid mötet var den nya förbundsordföranden Hans Linde med – han presenterade vad som var deras viktigaste arbete de kommande åren.
Vi åker till Almedalen i juli och har lite påverkansarbete. Det är valår 2018 och vi tänker att vi vill lyfta UM som ett viktigt ställe som ungdomar har förtroende för. Vi tänker lyfta SRHS och psykisk hälsa bland ungdomar. Tycker du vi ska lyfta något annat viktigt- Hör av dej till mej!

Nu händer det stora saker – vi tog beslut om att ändra vår 30 åriga logga. Vi tar bort pilarna som symboliserar kön och behåller den runda röda ringen. Den lila färgen kommer att användas som komplement när så behövs. Utseendet på loggan har varit en fråga under snart 15 år och vi har gjort 2 seriösa försök att ändra den utan att vi kunnat bestämma oss – men nu så! Känns bra då vi nästa år firar 30 år som förening!
Anmälningar börjar komma in till konferensen i Sundsvall – i veckan var det över 450 personer som hade anmält sig. Så vänta inte för länge med att anmäla er om ni tänker komma! Det får plats åtminstone 700 personer, som i Tylösand, så ännu är det ingen panik. Det skulle dock vara roligt om vi blir mer än 750 personer eftersom det är 30 års jubileum 2018.
Länk till hemsidan och anmälan är: https://www.fknotify.com/umkonferensen2018/ Sundvalls gänget har fått till ett väldigt fint och bra program – vi ser fram emot de dagarna väldigt mycket.
Arbetet med att formulera hur en kan jobba med ett 1:a linjens uppdrag på UM flyter på. Styrgruppen har träffats en gång. Nästa träff är i mitten av januari. Eva och Hans jobbar på och har skrivit en början till rapport – just nu kallar de den för ett skelett.
Vi diskuterar huruvida vi ska ha olika medlemsavgifter baserat på hur stor mottagningen är. Den frågan kom upp på årsmötet. En del små mottagningar tycker att större borde betala mera. Vad tycker du? Var ska gränsen gå mellan stor och mindre mottagning? Ska vi ha 1,2 eller 3 nivåer? Hör gärna av dej med dina reflektioner till styrelsen.
Allt för nu!
Timmy Ordförande
Önskar er alla en vilsam jul och Nyår! Så ses vi på andra sidan 2017!