Medlemsbrev nr 2, september 2012

Styrelsen har haft sitt andra styrelsemöte sedan årsmötet i Lidköping. Denna gång var vi på besök hos ungdomsmottagningen i Borlänge – nästa års värd för FSUM-konferensen. Den går av stapeln den 22-24 maj 2013 – med ”förfest” den 21 maj.
Programmet börjar ta form men har ni något bra tips på föreläsare så hör av er snarast – gärna på ett par kvinnliga föreläsare då det just nu är många män som vill prata.
Dags redan nu att tänka på konferens 2014 – är ni intresserade av att tillsammans med styrelsen planera och genomföra den – ansök redan nu under hösten. Riktlinjer för vad ansökan ska innehålla finns på hemsidan.
Statistikprojektet vi presenterade på årsmötet startar den 1 oktober. 33 mottagningar deltar, från Gällivare till Malmö. Materialet kommer att omfatta runt 150 000 besök och 20 000 brukarenkäter bland annat. Så det kommer att bli ett otroligt bra underlag som vi kommer att kunna använda oss av när vi ska presentera vår verksamhet. Att kunna ge en bild av den enormt bra arbete som görs på våra Um i möten med ungdomar.
Projektet pågår i 12 månader och sedan planeras skrivtid i 6 månader. Presentation på årsmötet 2014.
Vi beslutade på vårt styrelsemöte att inte gå vidare med utformande av ny logga just nu – utan den vi har känns bra och fungerar tycker vi.
Karin från styrelsen kommer att delta i en hearing den 12 november kl. 12-16, lokal
Landstingssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Stockholm, om preventivmedelssubventionering. Initiativtagare till den är TONARG. Hör av er till Karin om ni vill veta mer.
Vi har förstått att det finns planer på förändringar vad gäller ägarstrukturer på UMO. Vi i styrelsen följer frågan och tänker kontakta berörda parter för frågor och klargörande vad detta kan tänkas innebära för UMO och UMO:s framtida utveckling.
Nästa styrelsemöte planeras till Västerås den 24-25 oktober. Hör av er om ni vill att vi ska ta upp något ni funderar på. Sedan är det ett planerat möte i Stockholm tillsammans med UMO den 26-27 november.
Dags att söka utvecklings- och kunskapsbidrag – kolla in på hemsidan om tidpunkt och riktlinjer.
Er Ordförande
Timmy