Medlemsbrev nr 2 2014

Medlemsbrev nr 2 2014
Styrelsen har haft sitt första sammanträde efter årsmötet och gästade Uddevalla ungdomsmottagning. Det är de och de andra mottagningarna i Norra Bohuslän som är värdar för FSUM-konferensen 2015. Programsnickrandet på temat ”Kärlek och sexualitet i världen” är redan i full gång. Har du någon bra idé på föreläsare eller vill föreläsa själv på temat är du välkommen att höra av dej till oss snarast. Ju fler som tänker, desto större chans till ett bra program.
Tack än en gång Stockholm skolors UM för ert arbete ni gjorde för att göra FSUM-konferensen 2014 till en fantastisk konferens.
Dags att fundera på om ni skulle vilja vara värd för konferensen 2017. Tänk en stund och hör av er till oss i styrelsen innan årsskiftet. På hemsidan finns det PM om hur man gör och vilka förutsättningar som gäller.
Det skrivs mycket bra om vår verksamhet på ungdomsmottagningar, om forskning och annat. När du hittar sådant, skicka det gärna till oss så publicerar vi det på hemsidan under en ny flik som kommer att kallas ”Skrivet om ungdomsmottagningsverksamhet”. Det har Barnombudsmannen just gjort och därför har vi bjudit in honom till vårt nästa möte för ett samtal om vad han ser är bra med ungdomsmottagningar.
Vi har funderat ett tag på hur vi ska kunna bli mer synliga och göra ännu mer bra saker från vår förening. Idén som vuxit fram är att vi skulle behöva ha ett kansli och några som är anställda för att kunna göra att mer kraftfullt arbete. Har du några idéer runt denna fråga? Angående finansiering eller annat, så hör av dej! Under hösten kommer vi att skicka ut en enkät i frågan för att mer strukturerat höra vad ni tänker.
Allt för denna gång!
Vi vill önska er en riktig skön sommar med många underbara stunder – allt från lata dagar till innehållsrika och minnesfulla tillfällen!
Timmy Leijen, ordförande