Medlemsbrev April 2019

Styrelsen har haft sitt 5 möte för detta verksamhetsår. Vi besökte Karlskronas ungdomsmottagning denna gång. TACK för ett vi fick komma. Vi hade en timmes samtal med medarbetare där om deras verksamhet. Fick höra hur de har det. Väldigt roligt och givande samtal. Fick höra om gruppverksamhet i Mindfulness och för ungdomar som lider av social fobi ,som har svårt att prata i skolan och i grupp. Den gruppen träffades på en fritidsgård och tanken var att så sakteligen  de kanske skulle vilja hänga där.

Snart närmar sig konferensen i Göteborg. Finns fortfarande enstaka platser kvar – så tänker du komma måste du anmäla dej omgående. https://www.fknotify.com/umkonferensen2019/program/prel-program/Anmälningarna stängs den 30 april!Årsmöteshandlingar kommer 2 veckor innan årsmötet. Så hämta de på hemsidan. Det är bara den officiella mejlen ni angivet till mottagningen som får handlingarna. Får att logga in på hemsidan använder ni följande:

Användarnamn: personal

Lösenord: R8iviA0%B6xgVu(#7q(5@AAE

Jessica och Catharina har varit på möte med jämställdhetsministern. Väldigt givande och vi får se vad det ger. Inte hört något konkret om möte med Socialministern ännu. Dock inbjudna till ett rundabordssamtal om psykiskhälsa med den samma i september.

Vi kommer vara på Järva fälten i början av Juni – istället för Almedalen. För att se om det är ett bra ställa för oss att synas och höras på. Välkomna dit! Vi kommer ha eget tält, hearing och lite olika event för att synas!

Forskare på Umeå universitet vill fortsätta forska på Ungdomsmottagningarna. Denna gång vill de titta på hur vi jobbar med psykisk hälsa och hur det fungerar på UM. Vi återkommer när vi vet mera. Vi tror de vill få kontakt med flera mottagningar som är villiga att vara med i forskningen.

Vi har svarat på en remiss från skolverket som handlar om kunskapsområdet sex och samlevnad.

Det var allt för denna gång!

För er som inte kommer till Göteborg vill jag passa på att tacka för förtroendet att fått vara ordförande i föreningen. Jag kommer avluta mitt arbete som ordförande och medlem i styrelsen i och med Årsmötet. Det har varit så otroligt kul, lärorikt och kämpigt! 🙂 TACK!

 Timmy Leijen Ordförande