Medlems brev Nr 4

Medlemsbrev Nr 4
Vi tackar UM på Norrtullsgatan och Skum för att vi fick vara hos er och ha vårat sammaträde. Kul att möta olika mottagningar på detta sätt. Om ni vill att vi ska komma till er i framtiden: SÄG TILL!
Att få ihop en grupp som ska revidera handboken går så där – inga intresseanmälningar. Är du sugen kan du höra av dig. Nu tänker vi kanske en mindre grupp som delar upp det hela och en redaktör som håller i trådarna. Vi ska bestämma oss vecka 7 för hur vi gör. Då har styrelsen sitt nästa möte.
FSUM börjar närma sig att bli 30 år som förening. Ska bli kul att fira det rejält – Sundsvall som har vår konferens det året – 2018 – planerar för fullt för det. Har du idéer om föreläsare eller något annat som borda hända då – Hör av dig till Carolin i styrelsen! carolin.eriksson@lvn.se
Konferens 2017 på Tylösand börjar bli fullbokat – vi har aldrig varit med om något liknande. Just nu är det ca 550 anmälda – det finns plats för högst 700 personer att komma. Så har du inte redan anmält dej är det kanske dags!

Programet börjar bli klart och du kan se uppdateringar på hemsidan. http://fsumkonferensen.se/
Ska bli så Grymt att vara med om Historiens största konferens vad det verkar! Ungdomsmottagningsverksamheten spränger många gränser på olika sätt!
SKL har gjort en kartläggning om psykisk hälsa och hur det ser ut med verksamheten på UM. Håll ögonen öppna den kommer snart. Styrelsen har inte avgett något gemensamt svar på den. Utan enskilt har var och en fått chansen att ge sina synpunkter – liksom nätverket UMSAM.
Vi har planer på att försöka vara med i Almedalen 2017. Syftet med det är att synas och ha lobby verksamhet – promota UM. Många säger att UM är en bra plats för ungdomar- det är inte bara ungdomarna som säger det. Då behövs riktlinjer för vad vi på UM ska göra – en definition på vad en UM är. Vi behöver också resursförstärkning om uppdraget ska vidgas. Det behöver vi tala om på så många platser som möjligt där det finns beslutsfattare som behöver få kunskap om oss!
Vi har fått ett avhopp på revisorsuppdraget för föreningen – vet du någon eller vill du själv ta den platsen? Ett grymt viktigt uppdrag att se att verksamheten gör vad den ska. Att utgifterna stämmer med det som är beslutat och rimligt. Siffrorna håller en revisonsbyrå koll på så det behöver du inte göra – utan kolla att det är rimligt det man gjort för siffrorna.
Hör av er till valberedningen om detta! Erika.Kaspersson@centrum.goteborg.se marcus.folko-muntzing@regionorebrolan.se
Nu önskar jag er alla en fortsatt glad advent, God jul och Gott nytt år!
Timmy Ordförande