Medlemsbrev nr 2, 2017

Medlemsbrev nr 2 2017
Lite sommar information och tankar om arbetet från FSUM horisonten.
Först vill jag berätta/påminna på Prideparaden 5 augusti i Stockholm. Då tänkte vi ha en sektion i tåget från Sveriges ungdomsmottagningar. Skulle vara så kul om vi blir många som kan ansluta.

Vill du?

Om du vill vara med fixa något i lila som du kan ha på dig! En boa eller något annat som syns och ta med dig något som hörs! Anmäl dig till Jessica i styrelsen på jessica_sunesson@hotmail.com alt. På telefon via mess – 0702858457. Ungefärlig starttid är klockan 12.00. Jessica kommer höra av sig till er som anmäler er när vi kommer närmare den 6 augusti. Vi ses då!
Vi har haft samtal med SKL om psykisk hälsa. Samtalat om dagen i maj som var i Stockholm och fått förtydligande. SKL säger att det finns en otålighet hos politiken om osäkerheten om UM vill jobba med uppdraget psykiskhälsa bland unga. Det börjar komma exempel på regioner som lägger det utanför UM. Styrelsens dagar i slutet av augusti blir en viktigt start på ett arbete där vi ska fundera på uppdraget. Hur kan det se ut om det skulle vara så att vi tycker att det ska vara på UM. Hur blir det i relation till vårt grunduppdrag SRHR – som är så viktigt att det inte försvinner. Själv tror jag att det går att kombinera och få ihop till en ännu bättre helhet – men vi får se. Just nu jagar vi pengar för att ro detta projekt i land. Vi behöver anställa en projektledare och någon mer skrivare tror jag i skrivandets stund för att fixa detta stora uppdrag.
Vi var några ur styrelsen på folkhälsomyndigheten i torsdag. Vi träffade avdelningen som arbetar med SRHR. Viktigt möte där vi informerade oss om varandras arbetsfält just nu. Dom var tydliga med att de tyckte UMs uppdrag med SRHR var otroligt värdefullt – fick inte försvinna i allt annat som UM eventuellt kan tänkas ta på sig för olika uppdrag. Kändes gott med det påpekande. Vi föreslog nytt möte i höst och då med avdelningen som jobbar med psykisk hälsa. Stora nyheten är att en det kommer ut en stor folkhälsoenkät med SRHR perspektiv – där det frågas om en del sexualvanor – dock inte så mycket som i ”sex i Sverige”! Den kommer gå ut till 500 000 personer i landet!
Allt för nu! Har ni frågor, funderingar eller förslag – HÖR AV ER!
HA en bra sommar!
Timmy Ordförande